söndag 23 oktober 2011

Värmlandslaget

I veckan kom husleveransen fördelad i två enorma lastbilar. Givetvis kunde de inte köra in på vår väg eftersom de inte hade kunnat vända så istället fick hjullastaren köra skytteltrafik ner till tomten med alla kollin. De kom klockan sju på morgonen och när Nicklas var tvungen att åka vid ett så var det fortfarande inte färdigt. Utöver detta så spöregnade det givetvis också. Men tillslut så! Nu har vi ett stort och dyrt plockepinn på tomten.





I helgen har vi haft värmländsk invasion; sju personer kom till Stockholm för att hjälpa oss med garagebygget! Och som de har jobbat på! Dag ett var ramen klar plus sex av nio takstolar på plats (upplyfta för hand). Dag två har resterande takstolar lyfts på, råsponten kommit på plats och takpappen spikats upp. Nästa helg fortsätter garagebygget med ett nytt arbetslag bestående av lite andra vänner. Vilken otrolig tur för oss att vi har så många hjälpsamma och kunniga släktingar och vänner! Tack så hemskt mycket för all hjälp, vi hade inte klarat detta utan er! Till veckan hoppas vi också att snickarna kommer igång med boningshusen så att vi snart kan se alla tre husen ta form.


Dag ett.



Dag ett efter ungefär fem timmar. Millimeterpassning av stommen.

Nicklas styr och ställer!

Den första av många takstolar som ska upp.


Slutet på dag ett, sex takstolar på plats.

Dag två.

Alla takstolar på plats.

Arbetet med att få upp råsponten har börjat.

 Dag två efter ungefär fem timmar, nästan all råspont på plats.

Takpappen mäts upp och kapas i rätt längd...

...och kommer på plats på taket.


Arbetsdagen lider mot sitt slut och all takpapp är på plats.

Ett enormt stort tack till Sven-Olov, Tommy, Annika, Kenneth, Stefan, Mattias och Krille! Ni är välkomna tillbaka när som helst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar