söndag 2 oktober 2011

Godis från USA

När nu bygget börjar närma sig och vi har ett garage att slå upp tillsammans med släkt och vänner (för Nicklas hade inte klarat det själv) så var Nicklas tvungen att införskaffa lite nya verktyg. Efter mycket research så föll beslutet på Makitas batteriserie, deras LXT 18V-serie. Men vad dyrt det var att köpa här i Sverige!

Då Nicklas tidigare bott i USA och kom ihåg att verktyg var mycket billigare där så surfade han runt lite på nätet och hittade www.toolking.com som är Makita-återförsäljare i USA. De har både helt nya och fabriksreparerade (billigare) verktyg.

Man får tänka på att i USA så  använder de 110V i uttagen och här i Europa har vi 230V, därför måste man köpa till en transformator/omvandlare här i Sverige (eller så köper man en ny laddare i Sverige). Det blir ganska så saftig frakt, moms och tullavgift men det är det värt. Nicklas betalade totalt 7 100 kr för allt (verktyg, frakt, moms och tullavgift). UPS hade hand om frakten och nu har verktygen äntligen dykt upp, det tog inte mer än 7-10 dagar.

Det skulle ha varit bra med en spikpistol och en sticksåg också, men där tog pengarna slut.

Detta paket innehåller en skruvdragare Makita BHP 454 och en Makita BTD141
samt två st 3.0Ah batterier och en laddare.

Sedan blev det också en skruvautomat Makita BFR750 till gipsskivorna och till verandan.


 Cirkelsåg är alltid bra att ha, en Makita BSS610.
 Sedan behövs det en transformator för att inte bränna sönder laddaren, denna är inköpt på Teknikmagasinet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar