fredag 16 september 2011

I startgroparna

Det känns lite overkligt men nästa vecka kanske arbetet drar igång på riktigt på tomten.

Nicklas har slitit som ett djur och huggit och flyttat ved, eldat och röjt. Han har varit i Norrköping och köpt byggelskåp och polerat upp detta så att det ser nytt ut! Eon har fått anmälan om byggel. Kommunen har varit ute och gjort grovutstakning. Nu väntar vi bara på kontrakten från Fiskarhedenvillan så att vår grundentreprenör Sunaru AB kan dra igång på måndag.

Det de ska göra då är först att anlägga byggväg till de platser där plattorna ska gjutas. Detta hade vi helt missat såklart så det blev en glad överraskning förra veckan att budgeten saknade denna post på knappt 40 tkr.. Utöver detta tillkommer också grävning för VA-ledningar då det i entreprenadofferten endast ingår 15 meter per hus och vi har tydligen runt 80 meter som ska grävas totalt. För denna tillkommande grävning så fick vi en offert på drygt 50 tkr, men här sa faktiskt Olle på Sunaru till oss att detta är ett arbete som man kan göra själv så det ska vi försöka oss på, med hjälp av bekanta dock. Förhoppningsvis kan vi spara in en del av denna post då.

I det här skedet så känns det jättekul att det äntligen kommer börja hända saker men samtidigt känns det tungt med alla kostnader som uppstår hela tiden, och då tyckte vi att vi tog i rejält när vi budgeterade. Dock är det svårt att ta höjd för kostnader som man inte visste borde vara med på listan (vi har trots allt gått igenom denna med vår säljare och han tyckte inte att någon post saknades).

Sen kvarstår också oron för vad grundkillarna kommer att hitta när de ska gräva för grunden och VA-ledningarna. Pessimist som man är så känns det givet att de kommer att stöta på berggrund som försvårar/fördyrar arbetet.. Men vi håller tummarna att allt går vägen!

1 kommentar:

  1. Hej!

    Vad skoj att läsa er blogg, vi håller också på att bygga och snickarna är här första veckan. Vår blogg hittar ni på www.tranu.se

    Ska bli skoj att följa ert bygg och hoppas att vi kan utbyta lite erfarenheter eller "varningar".

    Hälsningar
    Elin

    SvaraRadera