torsdag 22 september 2016

Sommarens projekt

I sommar har fokus varit på att få bastun färdig (Botniastugan - Falken 8), och nu känns det som att vi närmar oss! Nicklas har precis fått klart altandäcket runt bastun, bastun har fått färg och belysningen är uppe! Inuti så är loungedelen målad med grått golv och vita väggar och har även fått en platsbyggd bänk med förvaring.

Vi har även förlängt vårt plank mot granntomten vid trädgårdslandet så att det nu löper hela vägen fram till bastun. Tanken är att det ska ge lite insynsskydd och vi tänkte även att björnbär, tomater och annat kan få växa där med hjälp av armeringsjärnen som vi har på planket som spaljé/växtstöd. Sen borde det bli lite mer vindskyddat och därmed varmare vilket borde gynna tillväxten. Planket ska såklart målas svart som den befintliga delen. Vi tänkte också flytta vinbärsbuskarna så att de får stå på bastuns långsida/baksida, då kommer de också bli fint belysta på kvällen.

Till våren ska vi sätta igång med ett större trädgårdsprojekt och i samband med det så kommer även bastualtanen få kjolar och det kommer bli en trappa till nedre delen av tomten mellan bastu- och poolaltanen för att knyta ihop de två delarna av tomten.

Trädgårdsprojektet består i övrigt av att vi ska lägga ner rör i det dike som går längs med vår tomt för att fortsättningsvis också kunna leda bort vatten men sen täcka över med jord och lägga gräsmatta, även på nederdelen av tomten som idag ser ut som vildvuxen hagmark. Sen ska vi plantera ligusterhäck längs med hela tomten för att kunna avgränsa lite snyggare. Förhoppningsvis kommer vi kunna snygga till slänten bakom poolen lite också. Jämna ut den och kanske hitta några fina växter att plantera där. Eller så blir det så bra med bara gräs så det får räcka, vi får se!

Vi har inga egentliga planer på vad vi ska göra med nedre delen av tomten, vi har egentligen inget behov av den ytan, men det kommer i alla fall höja intrycket väsentligt när det ser lite mer välvårdat och grönt ut.

I kategorin småplock så har vi bytt ut köksbord och -stolar och lagt in en matta vilket blev jättebra, känns mycket mer ombonat nu!






















2 kommentarer:

  1. Hej! Vad fint allt är! Jag undrar hur stort ert Tranan är i kvm, för det är ett Tranan från Fiskarheden som ni har? Vi funderar på att bygga så vi kollar runt hos de flesta husföretag. Hälsningar Lina

    SvaraRadera
  2. Hej Lina! Vårt Tranan är 199 kvm. Skulle rekommendera att bredda huset lite till för att få större kök och matplats samt tvättstuga.

    SvaraRadera