tisdag 14 juli 2015

Två år senare...

...och det har faktiskt hänt en del, även om allt bleknar i jämförelse med de arbetsinsatser vi gjorde under bygget.

Vi har sedan gräsmattan kom på plats byggt altanstaket och målat färdigt huset. Det var tydligen det enda idiotsäkra sättet att få regn förra sommaren. Så fort vi hade fått upp byggställningen och hunnit måla ett varv så började det ösa ner, och färgen rann av så fint på altanen. På't igen bara!




Vi fyllde upp gångarna med grus.






Vi murade även upp rabattkanter med storgatsten och kanter till grusgångarna med smågatsten under förra sommaren.





Förra sommaren planterade vi också i rabatterna (växterna beställde vi från Horto Green och fick hemskickade, himla smidigt. De har klarat sig väldigt bra, bara ett par stycken som inte överlevt vintern)...











...och byggde ett rejält trädgårdsland. Vi har byggt ett plank mot granntomten inklusive planteringsbord och tre rejäla kompostfack på baksidan. Vi kan ha tagit i lite i överkant på komposten: vi har efter ett år knappt fyllt en fjärdedel av första facket... Så år 2020 kanske vi äntligen har fått lite fin jord!









I år har vi även fyllt upp tomrummen mellan grusgångarna och rabattkanterna med lite större sten. Fascinerande hur en sån liten sak kan göra sån stor skillnad.






Vi har även hunnit tröttna på vår tapet i köket och istället målat i en superfin grön färg. Vår son fick en oväntat stark reaktion på att pippifågeltapeten skulle försvinna och grät stora tårar så nu har vi ramat in en bit av den och har vid köksbordet som minne.





Det är lätt att vara efterklok. Vi tog äntligen tag i att installera fler eluttag i köket, tre stycken till blev det. Bygger vi hus igen så kommer vi strössla hej vilt med eluttag.



   Och under tiden som allt det här har hänt så har vi faktiskt haft fler och fler stunder då vi bara kunnat njuta av vår skapelse!




 Planen för resten av sommaren är att få klart altanstaketet runt poolen, få på kjolar på altanerna och få en flaggstång på plats utanför entrén. Den kommer att ramas in av ytterligare en plantering är tanken. Vi får se vad vi hinner med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar